11 juli 2014

Brief aan het Nederlands elftal

Beste spelers,

Afgelopen woensdag is er helaas een eind gekomen aan de 'winning streak'. Erg jammer, want aan jullie inzet heeft het niet gelegen. Voor het eerst in jaren stond er weer een elftal in plaats van elf spelers. Complimenten daarvoor! Toch staat er nog één klus op het programma.


Deze zaterdag zullen jullie weer 'moeten' aantreden. Tegenover jullie staan dan elf Brazilianen die bij hun eigen achterban nog een rekening open hebben staan uit de halve finale.  Het zou geweldig zijn als jullie wat jullie Duitse collega's deden nog eens dunnetjes over zouden doen. Al is het maar ok het toernooi toch mooi af te sluiten.

De spelers van het Nederlands elftal die in 1998 dezelfde wedstrijd speelden (toen tegen Kroatië), hadden ook weinig zin om deze wedstrijd te spelen. Dat was ook te zien in de wedstrijd, want het werd wat Oranje betreft een matte bedoeling. Toen de ploeg van Kroatië na afloop van de wedstrijd de medailles en de plaquette voor het behalen van de derde plaats in ontvangst mochten nemen, kwam bij de spelers van Oranje ineens het besef dat zij daar toch wel graag hadden willen staan. Niet alleen om die derde plaats en bijbehorende medailles, maar ook om het toernooi op een waardige wijze af te sluiten zonder de nare bijsmaak van deze laatste wedstrijd. 

Aan jullie de simpele vraag: willen jullie dit WK als een nachtmerrie/-kaars uit laten gaan en eindigen met een oorwassing tegen een getergd Brazilië? Of willen jullie nog één keer laten zien wat jullie waard zijn en dit geweldige WK alsnog afsluiten met een mooie wedstrijd waarin je alles hebt gegeven? 

Voor het Nederlandse volk hoeven jullie het niet te doen. Dat heeft al kunnen zien wat jullie waard zijn. Doe het vooral voor jezelf, voor jullie eigen team. Nog nooit heeft het Nederlands elftal de laatste wedstrijd die het speelde op een WK gewonnen, dus dit is de uitgelezen mogelijkheid om het toernooi alsnog met een goed gevoel af te sluiten!

Geen opmerkingen: