16 april 2014

NK/Swimcup Eindhoven

Wat een geweldig Swimcup-weekend was dit! Natuurlijk was de wedstrijd zelf dik in orde, maar met deze uitspraak doel ik vooral op de prestaties van 'mijn' drie zwemmers. Deze drie hadden zich voor dit toernooi geplaatst en waren er alle drie op gebrand om een dijk van een toernooi neer te zetten. 

Dit toernooi greep ik aan om iets uit te proberen dat ik nog niet eerder zo serieus heb aangepakt tijdens een zwemwedstrijd: de finetuning bij het inzwemmen. Niet te veel grote zaken aanpakken, slechts op 1 of 2 belangrijke details letten die bepalend kunnen zijn voor de race en dit ook als opdracht meegeven voor de race zelf. En ja hoor, tijdens die race waren het inderdaad die zaken die we besproken hadden die er ook voor zorgden dat de race positief beïnvloed werd. 

Natuurlijk zwommen deze drie WAVE-zwemmers in de kantlijn van het toernooi, maar dat was geen reden om de wedstrijd niet 'professioneel' te benaderen. Vroeg opstaan, planning maken voor inzwemmen en omkleden en uiteraard de kop erbij houden voor en tijdens de race. Het gaf dan ook een enorme kick om te zien dat de zwemmers daardoor ook tijden zwommen waar ze meer dan tevreden mee waren.

Over de wedstrijd zelf ben ik ook redelijk positief. De traditionele aanvaring met een iets te enthousiaste vrijwilliger heeft niet plaatsgevonden en ook waren de tribunes (zeker in het weekend) zeer goed gevuld. Dat het programma zo vol zat dat de langzamere series pas na de snelste vier series van elk programma werd gezwommen is natuurlijk

Wel was het nogal slecht dat zwemmers op zaterdag verzocht werd om de tribunes te verlaten omdat er honderden kinderen het bad binnenkwamen voor de Pietercup. Het idee van de Pietercup is leuk, maar zorg er dan wel voor dat dit ook binnen de locatie past. Nu waren de tribunes van het zwemstadion daarvoor te klein (!). 

Last but not least: de catering was prima. Speciaal voor mijn chocomel-verslaafde zwemmer Mo stond er een koelkast vol blikjes van dat bruine goud klaar, iets dat hij na zijn race ook echt verdiend had:

Geen opmerkingen: