17 maart 2014

Muzikale herinneringen

In de afgelopen jaren heb ik nogal wat evenementen meegemaakt waar ik op één of andere manier een liedje aan gekoppeld heb. Meestal was het een liedje dat vaak bij/rond dat evenement gedraaid werd of was het evenement dusdanig intens dat net dat ene liedje dat er gedraaid werd tekenend is voor dat evenement. 

Een overzicht van mijn 'muzikale herinneringen': 

NK Sprint 2004: Under the moon of love 
Exact een jaar voor dit toernooi zat ik bij de editie van 2003 van dit toernooi op de tribune. Terwijl dit nummer werd gedraaid besefte ik dat onze club (2e klasse district) ook de limiet kon halen voor dit toernooi. En zo stond 'De Futen' tussen alle 'grote' clubs aan de start van de NK Sprint 2004!

'Maastricht' 2005: Liberté (Parla & Pardoux)
De swimmeet in Maastricht was (is) het toernooi tussen kerst en oud&nieuw waar men met de vorm van de NK kortebaan en de ontspanning van de vakantieperiode tot ultieme tijden kon komen, soms zelfs nog sneller dan op de eerder genoemde NK. Slaap werd tussen de series door ingehaald, prijzengeld werd in het Chinees buffet op de slotdag gestoken en de knusse stacaravans zorgden voor een heerlijk teamgevoel. Dit nummer werd gedraaid op het eindfeest van het toernooi (schoolfeest-stijl) en natuurlijk zorgde WVZ daar voor de sfeer!

NK Estafette 2006: Living on video (Pakito)
Zwemmen een individuele sport? Niks d'r van! Mijn club WVZ stond destijds als één team aan de start, iets dat de sfeer en de prestaties meer dan goed deed. Dit nummer zweepte de sfeer rond deze wedstrijd nog een extra op. Hoogtepunt was het feit dat mijn vader op de tribune zat, iets dat niet heel vaak gebeurde. 

De zomer van 2008: Viva Hollandia (Wolter Kroes)
Na een dieptepuntje in het voorjaar (relatie voorbij) volgde er als reactie daarop een topzomer: slotetappe Batavierenrace, EK voetbal, Olympische Spelen, geweldige vakantie in Slowakije, een 10km open water uitgezwommen en maandenlang hopeloos verliefd zijn. Tijdens al die hoogtepunten kwam deze plaat voorbij zetten en nog steeds zorgt dit nummer voor een gezonde dosis feestgevoel.

Europese Kampioenschappen Budapest 2010: Bromance (Tim Berg)
Geen enkele gouden medaille voor Nederland en toch tevredenheid binnen de Nederlandse ploeg. Het klinkt gek bij een internationaal zwemtoernooi, maar door de enorme berg PR's, finaleplaatsen en podium-debutanten. En dan komt de NOS ook nog met deze kontschoppende beelden onder dit nummer.

NK Sprint 2011: Sex met die kale (De Lawineboys feat. DJ Jerome)
Vier debielen met een kaalgeschoren kop die in een busje (volgeladen met BBQ-vlees en bier voor na afloop) met dit nummer de parkeerplaats voor een Nederlands kampioenschap op komen rijden. Niemand die ons serieus nam, totdat we naar de 8e plek op de 4x50m vrije slag zwommen. Helemaal leuk werd het toen NOS teletekst ons het zilver bij die wedstrijd toebedeelde!

Batavierenrace 2012: Levels (Avicii)
Elke editie van de Batavierenrace heeft z'n eigen nummer dat overal gedraaid wordt en enorm aanstekelijk is. Dit nummer leende zich daar natuurlijk prima voor en werd ook echt overal gedraaid, tot in de middle-of-nowhere-weilanden in Twente. Uiteraard ontbrak het 's avonds ook niet tijdens het eindfeest waar 12.000 mensen uit hun stuiter gingen.

Olympische Spelen Londen 2012: Sky on fire (Handsome Poets)
Natuurlijk werd dit nummer vooral bekend als afsluitingsnummer van de uitzendingen van Studio Sport tijdens de Spelen in Londen. Ik kende het nummer echter al vanaf de dag nadat het uitkwam. Waarom? Omdat huisgenoot Samuel in de clip meespeelt! Al bij de eerste keer dat ik het nummer hoorde wist ik dat het door Studio Sport gebruikt ging worden. En vanwege m'n bezoek aan Londen waar alles samenkwam, zorgt dit nummer nog steeds voor een topgevoel als ik het hoor.