23 februari 2016

Gouden cocktail

Men neme vier zwemmers van totaal verschillende makelij: een rugslagzwemmer op NK-niveau, een schoolslagzwemmer die nog groeiende is, een ervaren vlinderslagsprinter en een waterpoloër die dankzij een half jaar sportschool ineens heel hard borstcrawl zwemt.

Laat deze heren vervolgens hun eigen voorbereiding op een wedstrijd doen, wat betekent dat de ene helft van het team de dagen ervoor gedisciplineerd heeft geleefd, terwijl de andere twee de avond ervoor nog een flinke lading bier hebben genuttigd (één van die laatste twee kwam pas een kwartier voor de race het zwembad binnen).

Vijf minuten voor de race druk je de heren nog even op het hart dat het een 50m-bad is en te snel openen dus wordt afgestraft met keihard naar de vaantjes gaan in de tweede baan. Vanaf het moment dat de race is gestart, worden alle overige ploeggenoten langs de kant gepositioneerd om het spul in het water naar de overwinning te schreeuwen.

Zie hier de ingrediënten voor een geslaagde poging afgelopen weekend om een WAVE-team Nederlands Studentenkampioen 4x100m wisselslag te laten worden. Beelden van de betreffende race zijn hieronder te zien. Let ook vooral op de blauwe WAVE-shirts die voor in beeld staan:

Geen opmerkingen: